image vide Champagne afbeelding Champagne afbeelding Champagne afbeelding
Blazoen van Champagne FRÉZIER
CHAMPAGNE
Denis FRÉZIER
Artisan  du  terroir

Homepagina


Een gezinswoning

Cuvée Terroir blanc   Champagne Denis FRÉZIER Ons huis is gevestigd in Monthelon, tussen de Marnevallei en de Côte des Blancs, en bezit al zeven generaties lang wijngaarden in Monthelon, Mancy en Chavot-Courcourt. Bovendien hebben we ons wijnbouwgebied uitgebreid tot de gemeenten Cramant, Grauves en Hautvillers, om onze wijnoogst in de toekomst met nieuwe accenten te verrijken.

Meer dan 12 jaar geleden beslisten we om onze champagnes nog te verbeteren door gebruik te maken van de rijkdom die deze uiteenlopende gebieden te bieden hebben.

Kwaliteit, terroirs & ecologie

zonsopgang boven Monthelon tijdens oogst Ons streven naar harmonie tussen terroir en wijnstokvariëteit was ook de aanleiding om ons werk in de wijngaarden te herzien. In 2016 kreeg ons bedrijf de labels HVE (Haute Valeur Environnementale - hoge milieuwaarde) en "Viticulture Durable" (duurzame wijnbouw); en sinds 2020 schakelen we ook over naar biologische wijnbouw. Dankzij die keuze konden we de broodnodige harmonie tot stand brengen tussen enerzijds de bescherming van de natuur en anderzijds een strikt beleid aangaande de manier waarop de druiven worden behandeld en gevaloriseerd om er onze champagnes van te verwezenlijken.

Deze harmonie vindt u in onze wijnen, zoals de Trois Crus, Terroir Noir en Terroir Blanc. Word lid van onze gemeenschap en wees als eerste op de hoogte van onze nieuwe oogsten in 2025, 2026 en 2027.
zonsopgang boven Monthelon tijdens oogst Cuvée Terroir blanc  Champagne Denis FRÉZIER