image vide Champagne afbeelding Champagne afbeelding Champagne afbeelding
Blazoen van Champagne FRÉZIER
CHAMPAGNE
Denis FRÉZIER
Artisan  du  terroir

Onze-terroirs


Heuvels van Monthelon-Mancy uit Grauves Onze wijngaard is gelegen op 6 dorpen, "Crus" genaamd, verspreid over de Marne-vallei (Hautvillers, Chavot-Courcourt, Monthelon, Mancy) en de Côte des Blancs (Cramant, Grauves).

Doordat de ondergrond, zongerichtheid, hoogte, vallei of helling van onze wijngaarden zozeer verschillen, kunnen we wijnen produceren die getuigen van de uitgesproken diversiteit aan zintuiglijke expressie die ons champagnegamma kenmerkt.

Champagne Denis FRÉZIER bezit en exploiteert zes hectaren wijnbouwgebied, gelegen op de beste terroirs van de Champagnestreek.

zonsopgang op de hellingen van Mancy Onze percelen met wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 32 jaar en de verdeling over de 3 belangrijkste Champagne-druivensoorten is:

- 45% van Meunier.
- 45% van Chardonnay.
- 10% van Pinot noir.

Onze percelen bevinden zich tussen de beste terroirs van Champagne :

Terroir Monthelon, Mancy en Chavot-Courcourt

Monthelon in 1939 Deze drie Crus maken deel uit van de regio "Coteaux Sud d´Epernay", op de linkeroever van de rivier de Marne, loodrecht op zijn loop. Dit wijngebied is naar het zuidoosten gericht en de druiven krijgen dan ook de ideale warmte en zonnestralen voor een perfecte rijping.
De krijtondergrond zorgt voor een efficiënte natuurlijke condensatie.
Dankzij deze teeltcriteria kan het allerbeste uit de drie wijnstokvariëteiten van de vallei (Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay) worden gehaald.

De vakkennis die we in deze wijngaarden tijdens de vinificatie en de assemblage aan de dag leggen, moet de eigenheid van deze kwaliteitsterroir tot zijn recht laten komen.
Door de maandenlange rijping in een kelder worden onze wijnen verfijnd en worden champagnes gecreëerd die in het begin heel wat frisheid uitstralen, maar daarna ronder en kruidiger worden, wat ze zo verleidelijk en toegankelijk maakt.

Terroir Grauves

Grauves, een Côte des Blancs-wijngaard van ons bedrijf, is een Premier Cru en bevindt zich boven een secundaire vallei van de Marnevallei, op de linkeroever.
Terroir van Grauves vanuit de plaats Les Harbaudes Wat deze wijngaard van de andere onderscheidt, is het feit dat hij naar het zuidoosten én het oosten gericht is. Daardoor kunnen de champagnes hun frisheid en rondheid volop tot hun recht laten komen en laten ze op het gehemelte al snel een romige en fruitige indruk na.

Terroir Hautvillers

Deze historisch vermaarde wijngaard staat geklasseerd als "Premier Cru".

Hij bevindt zich in de regio Grande Vallée de la Marne, ten noorden van Epernay, en is in hoofdzaak naar het zuidoosten gericht; hoe hoger de krijtondergrond gelegen is, hoe meer klei hij bevat.

Zo kunnen evenwichtige champagnes van hoge kwaliteit geproduceerd worden die een zeer genuanceerd, fruitig karakter hebben, stevige champagnes, of met meer enrobage maar steeds met een aanhoudende frisheid als basis.

Terroir Cramant

Deze Grand Cru, die deel uitmaakt van de Côte des Blancs, ligt op de beide krijthellingen van een kamlijn, die zowel naar het zuiden als naar het oosten gericht zijn.
De wijngaard van Cramant geniet in de regio een zeer goede reputatie en zijn vlakkere bodem levert geparfumeerde champagnes met een krijtige presence op, wat zich uit in een zilte afdronk op het gehemelte.
De champagnes rijpen ook uitstekend, want mettertijd ontwikkelen ze rijke en raszuivere aromatische nuances.
Heuvels van Monthelon-Mancy uit Grauves zonsopgang op de hellingen van Mancy Terroir van Grauves vanuit de plaats Les Harbaudes Monthelon in 1939