image vide Champagne afbeelding Champagne afbeelding Champagne afbeelding
Blazoen van Champagne FRÉZIER
CHAMPAGNE
Denis FRÉZIER
Artisan  du  terroir

Vakkennis


De geschiedenis van de familie Frézier

Monthelon in 1939 De eerste bladzijde van de geschiedenis van Champagne Denis Frézier wordt in 1823 geschreven en de zeven generaties van wijnbouwers dragen stuk voor stuk hun steentje bij.

Elke generatie verkoopt zijn volledige oogst aan champagnegroothandelaars, maar in 1935 begint Alfred FRÉZIER zelf van een deel van zijn oogst, wijn te bereiden en onder zijn naam te verkopen. Denis FREZIER In 1975 neemt zijn zoon Denis de fakkel over en hij breidt de wijngaard uit met de beste terroirs van de Champagnestreek. Sébastien FRÉZIER, de zoon van Denis, neemt in 2003 het familiebedrijf over. Hij beslist in 2012 om zijn champagnes te vernieuwen door de rijkdom van zijn verschillende terroirs te gebruiken en zelf zijn wijn te bereiden.

In 2014 wordt het familiebedrijf verreikt met een eigen pers en een volledig roestvrijstalen vatenkelder met warmteregulatie.

Naar een ecologischer beheer

Certification Viticulture Durable en Champagne
Champagne Denis FREZIER beschikt sinds 2016 over 2 ecologische certificeringen: “Viticulture Durable en Champagne” (Duurzame wijnbouw in Champagne) en “Haute Valeur Environnementale” (Hoge Milieuwaarde).
De speerpunten van een ecologische evolutie zijn: ontwikkeling van de biodiversiteit in de wijngaardpercelen en daarrond, volledige stopzetting van het gebruik van onkruidverdelgers zodat de wijngaarden permanent met gras begroeid zijn, en minder productiemiddelen bij de teelt van de wijnstokken.

De wijngaarden worden bewerkt met het allergrootste respect voor het terroir en het milieu.

In 2020 komt de ecologische vernieuwing in een stroomversnelling, met de omschakeling naar de biologische wijnbouw.

Van terroir tot champagnebubbels

Het werk dat in de wijngaarden wordt verricht, tijdens de vinificatie en de assemblage, moet de eigenheden van onze terroirs en onze vakkennis tot uiting doen komen. Door de maandenlange rijping in kelders verfijnen de wijnen en krijgen ze alle zintuiglijke nuances die de basis vormen van de kwaliteit van onze champagnes.

lieveheersbeestje op een wijnblad Al bij het persen wordt aandacht besteed aan het behoud van de kwaliteit en tijdens de vinificatie worden productiemiddelen en tussenkomsten beperkt.

Na het bottelen rijpen de champagnes gedurende twee tot acht jaar, afhankelijk van de cuvée, om dan gedegorgeerd te worden (depot wordt verwijderd).
Daarna volgt een tweede rustpauze van minstens drie maanden, voor de champagne dan op de markt komt.

Onafhankelijke wijnbouwer

Wij zijn "Récoltant-Manipulant" en lid van de Vignerons Indépendants de Champagne.
Het handvest van deze groep eist dat de wijnbouwer zijn terroir respecteert, zijn wijngaard bewerkt, zijn druiven oogst, zijn wijn bereidt en veredelt, hem bottelt in zijn productiekelder, zijn producten op de markt brengt, zich verder bekwaamt met respect voor de traditie, degustaties organiseert en adviseert en de vrucht van zijn werk en zijn teelt met plezier voorstelt.
Denis FREZIER certification HVE Certification Viticulture Durable en Champagne lieveheersbeestje op een wijnblad Monthelon in 1939